BloggProffs

Zercher squats, 51 kg

Idag gjorde jag 3 set om 8 repetitioner av Zercher squats med totalt 51 kg. Här är filmen:

Det kändes ganska bra. Nu är det nio kg kvar till 60 kg, som kommer att bli min nivå för lång tid framöver. Jag inser att jag är 53 år, och hela kroppen kommer inte att hålla för squats med monstervikter. Jag har nu sett vilken god effekt denna träning har för mig, och jag vill absolut inte gå över en gräns, så att träningen eventuellt skadar mig. Men jag kommer också att ta det mycket lugnt på vägen upp till 60 kg. Jag har nu både Zercher bära, gå och knäböj samt Zercher pausade knäböj som variationer.

Idag inledde jag också spänstträning. En intressant övning som jag har sett övar spänst från sittande. Den kombineras i länken nedan faktiskt med pausade knäböj. Idag satt jag och hoppade upp på en låda som var 40 cm hög (dvs relativt lågt). Men någonstans skall man ju börja. I filmen nedan hoppar han säkert upp på en 80 cm hög låda. Det får komma med tiden.

I kommentarerna nedanför denna video diskuterar man just att man bör uppnå 1 kroppsvikt i squat för att få utdelning på den plyometriska träningen. I mitt fall vore ju 1 kroppsvikt = 75 kg. Nu är jag på 51 kg med Zercher squat, vilket nog motsvarar lite mer, om man jämför med back squat. Därför inleder jag nu mina hopp för att bli lite studsigare.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu