BloggProffs

Zercher knäböj, 52 kg, och sittande lådhopp, 42 cm

I morse gjorde jag 3 set om 8 repetitioner av Zercher knäböj med totalt 52 kg. Det var nytt personbästa, som vanligt. Idag lade jag också till 3 sittande lådhopp, där lådan var 42 cm över golvet. Här är filmen:

Det är klart att 52 kg var tyngre än någonsin, men det gick ganska bra. Liksom knäböjets 52 kg är förstås lådhoppets 42 cm närmast skrattretande om man jämför med atleterna på Internet (och även ute i verkligheten på tex veterantävlingarna). Men jag måste jämföra med mig själv enbart. Jag har aldrig haft någon vidare spänst, och först nu efter ett halvårs styrketräning börjar jag träna upp spänsten. Vid den förra träningen, vilket jag inte filmade, gjorde jag lådhoppet med 40 cm. Nu ökade jag 2 cm genom att lägga en matta under lådan.

När man tittar på filmen, så ser man att mitt avstånd till lådan är lite för långt. Jag är på väg nedåt, när jag landar på lådan. Jag befinner mig högre över golvet strax innan. Men det blir till att fortsätta med den träningen och successivt öka höjden.

Det kanske blir 60 på allting: 60 meter sprintlöpning, 60 cm låromkrets, 60 kg knäböj och 60 cm lådhopp… Vi får se!

I morgon skall jag göra ett nytt försök med 60 meter sprintlöpning. Då skall jag använda inspelade startkommandon och verkligen visa framfötterna hela loppet. Det gäller att vara på tårna från start!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu