BloggProffs

Zercher bära, gå och pausade knäböj, 52 kg, samt sittande lådhopp, 42 cm

Nu på morgonen gjorde jag 3 set om 5 repetitioner av Zercher bära, gå och pausade knäböj med totalt 52 kg. Därefter avslutade jag med tre sittande lådhopp, 42 cm. Här är filmen:

Man kan se en intressant detalj på filmen som jag inte har sett tidigare. Vänsterbenet är ju uppenbart svagare och smalare än högerbenet. Men man kan också se att jag inte kan göra knäböj lika djupt med vänsterbenet. Det får till följd att skivstången till och med lutar ned åt höger. Jag får klura på detta. Vänsterbenet kräver nog någon typ av enbensträning. Det blir nog aktuellt att lägga in en sådan i det övriga flödet. Annars blir detta till slut en begränsning. Om högerbenet hela tiden skall dra lasset, så kommer inte knäböj att nå upp till några höga belastningar. Men ännu värre är att hälften av stegen i sprintlöpningen ju tas av vänsterbenet, så därför begränsas givetvis också snabbheten i sprintlöpningen av denna obalans.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu