BloggProffs

Hex bar marklyft, 78 kg

I morse gjorde jag 3 set om 8 repetitioner av enbens rumänska marklyft med respektive ben med totalt 40 kg. Sedan följde 3 set om 8 repetitioner av marklyft, stående på en 1 dm tjock viktskiva, med totalt 78 kg. Det var tungt! Det är stundtals lustigt när man blickar fram emot tex 110 kg, och ser varje vikt på vägen som något ganska lätt. Men varje gång är det ju tyngre än någonting man tidigare har lyft!

Muskelminnet är konservativt och utgår bara från sig självt. Att någon annan har lyft si och så mycket med hex bar marklyft är ju en mänsklig erfarenhet, gjord av de allra bästa, och det är bara de och Internet som minns. Jag har ju bara lyft det som jag tidigare har lyft. Jag skulle misstänka att det behövs en platå redan på 80 kg för att göra den belastningen till min innan jag kan höja igen.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu