BloggProffs

Depth jump med något längre genomsnittlig markkontakttid

I morse gjorde jag 3 set om 8 repetitioner av depth jump från en 53 cm hög låda ned på golvet och upp på en 40 cm hög låda. Markkontakttiden var 0,23 sekunder, vilket var något sämre än förra veckan. Speciellt var markkontakttiden längre i de två första seten. Där kändes det under själva hoppningen att jag liksom sögs fast i golvet.

Jag tror att detta på ett intressant sätt visar nyttan av depth jump, när man också håller på med (för mig) tunga marklyft. Om man bara bygger styrka i benen och successivt ökar belastningen i marklyft, så mister man spänst som är viktig för att verkligen kunna springa snabbt.

Därför kan man nog med fog kalla den nuvarande perioden för en uppbyggnadsperiod inför vinterns inomhustävlingar i M55. Jag tror stenhårt på att öka hex bar marklyft till 110 kg och att sänka markkontakttiden för depth jump med 53 cm/40 cm lådor till 0,18 sekunder. Då kommer sprintresultaten på 60 meter och 200 meter till inomhussäsongen! Det hindrar inte att jag kan genomföra några tävlingar i sommar, men då är det onödigt att förvänta sig några fantastiska resultat.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu