BloggProffs

Hex bar marklyftarmorgon, 81 kg

I morse gjorde jag 3 set om 8 repetitioner av enbens rumänska marklyft med respektive ben och belastningen 40 kg. Sedan fortsatte jag med 3 set om 5 repetitioner av marklyft med totalt 81 kg (skivor + stång). Avslutningsvis gjorde jag några meter fram och tillbaka av Farmers walk med 81 kg för att göra belastningen till min.

Det var tungt att lyfta 81 kg. Det kan bero på att det ligger nära min övre gräns för tillfället. Det kan också bero på att jag inte hade gjort några marklyft sedan i måndags. Vi får se hur jag skall fortsätta. Jag kommer snart att få min egen hex bar. Då kan jag sluta lyfta på detta gym, där kortet går ut efter ett kvartal 4 juli, och flytta till mitt företags gym. Där kan jag få mer svängrum för att göra Farmers walk med hex bar och därigenom enklare vänja mig vid varje belastning. Jag kan också träna på udda tider. Det kommer att behövas för att kunna nå högre nivåer. Att göra Farmers walk med den vikt man vill använda för marklyft gör att man känner sig starkare med den vikten. Antagligen tränar man ett antal andra muskler och gör därmed själva lyften mer stabila. Jag använde tidigare den metoden, när jag tränade med Zercher squats. Med hex bar handlar mycket om att ha tillgång till en hex bar överhuvud taget. Det är därför jag har beställt en egen.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu