BloggProffs

Mer om BOMB

Efter att ha läst på om BOMB-kastning, så har jag kommit fram till att själva testningen bör utföras med en 3 kg tung boll för vuxna män och 2 kg för övriga. Man kan självfallet träna med tyngre medicinbollar, men om man skall ha ett referensvärde på hur långt man kan kasta, så skall man använda 3 kg.

http://www.topendsports.com/testing/tests/power-ball-overhead-throw.htm

Det verkar också som att tyngre medicinbollar kan vara farliga för tex axlarna, så man bör vara försiktig med tyngre medicinbollar. Det är också svårt att bygga styrka med medicinbollar, pga den relativt låga vikten, men det är ett bra sätt att mäta effekten av tex skivstångsträning. Det framstår som att bakåtkast med medicinboll korrelerar väl med både sprint och hängvändningar:

http://theseus.fi/bitstream/handle/10024/119144/Thesis%20ready%20pdf.pdf?sequence=1

Här kommer en film som visar tekniken:

I morgon skall jag prova igen om jag kan få till tekniken och göra några bra kast med 3 kg medicinboll.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu