BloggProffs

Hängvändningar, 30 kg, och höftböjningar med kabel, 10 kg

I morse gjorde jag 3 set om 3 repetitioner av hängvändningar med 30 kg (skivor + stång). Det gick bra. Den snabbaste från hängande till raka ben gick på 1,5 sekunder. I genomsnitt på de nio hängvändningarna gick det på 2 sekunder.

Nu vill jag ligga kvar en tid på 30 kg och finslipa på tekniken innan jag går vidare uppåt. Speciellt vill jag försöka få till att armbågarna kommer framåt för att hålla emot stången i överläget. Sanningen att säga, så har jag aldrig lyckats med det.

Sedan gjorde jag 3 set om 10 repetitioner med respektive ben, där jag hade ena foten fastsatt i en kabel med motståndet 10 kg. Jag höll armarna fixerade något framåtlutad och gjorde explosiva höftböjningar. Detta är det första steget mot att få till ett bättre sprintsteg.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu