BloggProffs

Bakåtkast med medicinboll, 3 kg, och höftböj med kabel, 12,5 kg

I morse gjorde jag nio bakåtkast med medicinboll, 3 kg. Det blev ett nytt personbästa och generellt längre kast. Det längsta kastet var 6,9 meter och så många som sex av de nio kasten var längre än 6 meter. Detta visar att det åtminstone går att förfina tekniken för dessa kast. Frågan är hur långt jag skulle kunna kasta. Vad sägs om 10 meter?

Sedan gjorde jag explosiva höftböj med kabel och belastningen 12,5 kg. Det kändes ganska tydligt att detta är den övre gränsen för mig vad gäller att kunna göra övningen explosivt. Om jag skulle ha haft tyngre belastning, så skulle höftböjarna ha blivit långsamma.

Således gjorde jag idag båda mina nya eller nygamla övningar. Bakåtkast med medicinboll övervägde jag tidigare, då jag försökte stöta kula. Höftböj med kabel gjorde jag i februari i år, men jag hade för hög belastning, 20 kg, och övningen blev inte explosiv.

Kan dessa övningar, bland många andra, hjälpa mig att komma under 9 sekunder på 60 meter? Jag tror det. Hängvändningarna kan jag med säkerhet öka upp till 40 kg inom några veckor. Marklyften kommer jag att parkera på 90/45 kg och köra på den belastningen tills jag har gjort den till min.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu