BloggProffs

Hängvändningar

I morse gjorde jag 3 set om 3 repetitioner av hängvändningar med 31 kg (skivor + stång). Det gick denna gång inte snabbare från att stången var vid låren ovanför knäna till benen var raka efter att ha kommit upp med stången. Den snabbaste tiden var nu 1,8 sekunder och snittiden var 2,3 sekunder. Tvärt emot vad jag tidigare hade spekulerat i ökade jag nu till 31 kg i stället för att ligga stilla på 30 kg. Jag lägger mig nog stilla på en högre nivå, kanske 36 kg.

Det som är positivt är ju att jag nu har ett kriterium för relativt explosiva hängvändningar. På 30 kg var den snabbaste på 1,5 sekunder och snittet på 2 sekunder. Det kan jag använda som en kvalitetsmarkör framöver. Det gäller att hålla tiderna nere, annars gör övningen förmodligen inte särskilt stor nytta. Om tiderna drar iväg uppåt, så får jag ligga stilla med belastningsökningen och bara slipa på tekniken, och därmed slipa ned tiden.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu