BloggProffs

Supramaximal sprint i nedförsbacke

Idag testade jag att springa cirka 60 meter i nedförsbacke med lutningen cirka 2 grader. Jag sprang två lopp:

Lopp         Steg       Tid

1                 34,5       8,95

2                 33,5      8,65

Som synes genererade inte sprint i nedförsbacke någon fantastisk förbättring. Men samtidigt skall man tänka på att jag sprang i vanliga träningsskor på asfalt och med överdragsbyxor på. Om man skall få en verklig uppfattning om förbättringen orsakad av den supramaximala hastigheten, så måste man jämföra med ett lopp med vanliga träningsskor på plan asfalt. Jag kan göra denna jämförelse vid ett senare tillfälle.

Idén med supramaximal träning är att det skall vara en neuromuskulär träning som lär kroppen att springa snabbare. Man skall låta gravitationen ta kommandot och  springa för fullt nedför backen. Det kan kanske bli ännu snabbare när jag har fått försöka några gånger.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu