BloggProffs

Omkretsmätning

Idag mätte jag omkretsen på höger lår och höger överarm. Detta var första gången sedan jag minskade vikten till 70 kg som jag gjorde dessa mätningar. Höger lår (spänt, mätt högst upp) var 59 cm i omkrets. Höger överarm (spänd, mätt på största stället) var 34 cm. Jag har tidigare mätt större omkretsar, men nu måste man tänka på att vikten är minskad och dessutom har jag haft en period där jag inte har kört så mycket tung styrketräning pga skador i hand- och fotleder.

Jag måste ju ha största möjliga benstyrka med mig vid IVSM i mars, och då vill jag sikta på mitt tidigare mål med 65 cm i omkrets på höger lår. Det skulle vara ruggigt starkt att uppnå med vikten 70 kg. Men jag tror att det finns goda möjligheter med nuvarande träningsupplägg, eftersom en stor fördel med farmers walk är att det är lång time under tension och mycket testosteron pumpas ut i kroppen. Det är väl helt klart att jag inte med så stor lätthet bildar några enorma benmuskler, men å andra sidan ser man ju att det går. I juni var jag uppe på 62 cm, men då vägde jag tre kg mer och var inne i en period med ganska regelbunden farmers walk-träning.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu