BloggProffs

Rodd, stående längdhopp och löpning

Idag rodde jag först en km. Senare på dagen sprang jag en halv km.

Men det bästa för dagen var det stående längdhoppet. I brist på en längdhoppsgrop idag stod jag på en kant till en rabatt, ca en dm över den släta grusplanen. Jag lät tårna sticka ut framför kanten, tog spjärn mot kanten och hoppade som längst 1,90 meter! De första hoppen blev kortare, men 1,70 meter och 1,85 meter varslade ändå om vad som komma kunde. Ett avslutande hopp blev kortare.

Dagens hopp visar att det finns hopp (!) om 2 meter och kanske även längre än så. Vi får se nästa vecka om det går att överträffa dagens notering. Hursomhelst kan man konstatera att jag har ett nytt personbästa med samma regler som mina konkurrenter på 60 meter och 200 meter sprint i IVSM, M55. Nu är detta personbästa ändå ca 0,5 meter kortare än deras noteringar i stående längdhopp, men jag är under utveckling!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu