BloggProffs

Tre hyfsade 60 meterslopp

Idag sprang jag tre 60 meterslopp på träning. Tider och antal steg var som följer:

Lopp   Tid     Steg

1           9,0    37

2          8,9    36

3          9,0    36,5

Vad skall man säga? Världsklass var det ju inte. Men det var heller inte direkt dåligt. Jag har inte sprungit 60 meterslopp med tidtagning på länge. Fram tills i onsdags hade jag heller inte gjort marklyft/farmers walk med hex bar och tunga belastningar på länge. Jag har fokuserat på stående längdhopp för att eventuellt kunna förlänga stegen och förbättra sprinttiderna.

Nu tog jag ganska många steg. Jag lade inget extra fokus på att lyfta upp knäna till max för att minimera antalet steg. Det har ju inte givit så bra tider förut. Om man tittar på film, så ser stegen och armföringen hyfsade ut. De kunde ha varit något mer distinkta, både vad gäller armföringen till full amplitud och landning på tårna.

Frågan är om jag skulle kunna sjösätta detta som min sprintlöpning i en tävling i Linköping kommande helg. Detta var något av ett test för det. Det är nu cirka fyra månader kvar till IVSM 2018 i Västerås, vilket blir min mästerskapsdebut i M55.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu