BloggProffs

Stående längdhopp: 2,03 meter

I morse hoppade jag stående längdhopp igen. I de första tre hoppen hade jag en 30 cm hög plasthäck vid 1,50 meter. Det blev lite för svårt att komma över denna. Jag trasslade in mig i häcken. Det första hoppet blev 1,98 meter, men då trampade jag tillbaka i gropen. Sedan hoppade jag 1,90 meter i tre raka hopp. I det femte hoppet tänkte jag bara ge allt utan häck och se hur långt det kunde bli, och då landade jag för första gången på andra sidan 2 meter. Resultatet blev 2,03 meter.

De förändringar som jag hade vidtagit tills idag efter noggranna filmstudier av de bästa utövarna var att inte stå och väga fram och tillbaka i ansatsen utan att göra en rejäl bakåtböj och sedan rotera runt armarna och böja knäna och sedan helt enkelt hoppa och försöka kasta sig framåt i ett dyk, lite som Superman, och sedan snabbt slå ned armarna och köra fram fötterna.

Här är filmen:

Jag har redan satt upp ett nytt mål: 2,20 meter! På cirka en månad har jag gått från 1,77 meter till 2,03 meter, dvs en ökning med 26 centimeter. Då måste man också ta i beaktning att jag nu har tårna över kanten och kan ta spjärn mot den. Men det är ju absolut en ökning. 2,20 meter skulle vara en ökning med 43 centimeter från den första toppnoteringen. Det är en stor ökning med 25%. Men jag tror att det är möjligt. De här riktiga längdhoppsfantomerna har ju alltid haft en medfödd spänst som tar dem långt från start. Men alla kan förstås träna upp sig och försöka få ut närmare 100% av sin egen potential. Jag börjar sent med detta vid 54 års ålder, men jag vill åtminstone komma upp i en hyfsad spänstnivå för att kunna förbättra sprintlöpningen.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu