BloggProffs

Nya personbästa >50 år på Folkungaspelen

Idag deltog jag på Folkungaspelen i Linköping. På 60 meter sprang jag på 9,16 sekunder och noterade därmed ett nytt personbästa >50 år. Det gamla var på 9,23 sekunder Intersport Athletic Indoor Games i Göteborg 25 februari. Jag kom sist i loppet, men jag var förstås nöjd med tiden. Jag förstod redan från start att det handlade om att försöka hänga med en 8,8 sekunderslöpare som jag hade till höger om mig på startlinjen. Han gjorde nu 8,75 sekunder, och det är nog så, att jag drogs med till 9,16 sekunder.

Sedan sprang jag 200 meter på 30,68 sekunder, även det ett nytt personbästa >50 år. Det gamla var på 30,85 sekunder från IVNM i Huddinge 11 mars i år. Det handlade i dagens 200 meterslopp om att att hänga på samme löpare som i 60 meter. Nu förväntade jag mig att han skulle göra höga 28 sekunder, och det gjorde han också. Jag blev något avhängd i starten, som vanligt, men jag höll avståndet hela vägen i mål. Något överraskande kändes det ganska OK att springa 200 meter. Jag stumnade inte någon gång, till skillnad från när jag tränade i onsdags.

5 Martin Danerud -63 Sävedalens AIK 30,68

Egentligen vet jag inte om jag behöver använda tillägget >50 år när det gäller mina personbästa på 60 meter och 200 meter. Jag vet ju helt säkert att jag har kunnat springa dessa sträckor snabbare än nu, men å andra sidan tävlade jag inte på dessa sträckor, så jag har egentligen inga tävlingsresultat från förr att jämföra med.

Hursomhelst känns det nu bra att fortsätta med träningen. Man kan förmodligen slå fast att satsningen på stående längdhopp på träning åtminstone inte har varit skadlig för min sprintlöpning. Jag har förbättrat min spänst något, och det var säkerligen inget hinder vid dagens lopp. Jag vill nu gå vidare och öka mitt stående längdhopp till 2,20 meter. Sedan väntar tävlingar om två respektive fyra veckor, båda i Friidrottens hus i Göteborg.