BloggProffs

Stående längdhopp

I morse hoppade jag stående längdhopp igen. Det blev 1,95 meter som längst. Jag måste verkligen säga, trots mina begränsade framgångar, att stående längdhopp är kungsträningen. Jag skall nå upp till 2,20 meter för att bli en bättre friidrottare i allmänhet och sprinter i synnerhet. Man kan roa sig med att titta på dem som kan, tex Patrick Thulin i mitten av klippet nedan:

https://www.facebook.com/magnus.andersson.7359/videos/10212687796527732/

Se vilken spänst han har i benen, hur han kastar sig framåt med kroppen och hur bra han för benen uppåt och framåt för att landa så sent som möjligt med dem i sanden! Där finns oerhört mycket teknik att lära sig. Samtidigt som jag tränar på stående längdhopp, så får jag, oavsett om jag lyckas eller inte, en bra träning av explosiviteten framför allt i quadriceps, musklerna i framsidan av låren. Några av de kortare hoppen i filmen visar ju hur starkt gravitationen vill avbryta varje stående längdhopp.

En annan intressant aspekt som man kan se i denna film är att de två längsta hoppen (Patrick Thulin och Andreas Leveau) genomförs i strumplästen! Det kanske kan vara ytterligare en aspekt. Då slipper man tyngden från skorna på fötterna. Det måste jag testa!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu