BloggProffs

2 meter stående längdhopp på morgonen

I morse hoppade jag stående längd igen. Jag testade nu två nya saker som jag har hittat på nätet och på filmer. Dels skippade jag mina skor, vilka väger 900 gram. Dels försökte jag genomföra och vidhålla min ”tuck”, dvs uppdragna knän, så länge som möjligt. Man skall, om möjligt, landa med knäna uppdragna mot bröstet. När man sätter ned fötterna, då landar man snart.

För det första var det inga problem att hoppa i strumplästen. Jag tog ett par ganska rejäla strumpor, vilka inte är några tåstrumpor. Jag tror att jag skall köpa ett eller flera par av riktigt lämpliga strumpor för detta ändamål. Att hoppa med strumpor och inte barfota är ett sätt att skydda fötterna och tårna. Det var närmast skönt att landa i sandgropen i strumplästen.

De uppdragna knäna lyckades ömsom bättre och ömsom sämre. Det måste man förmodligen träna på separat. Det gäller också att få upp en vighet, så att knäna kommer närmare bröstet.

Dagens längsta hopp blev 2,00 meter. Jag hoppade också 1,98 meter och 1,95 meter flera gånger. Jag slog inte mitt personbästa, 2,03 meter, men det var min bästa hoppserie någonsin.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu