BloggProffs

Nytt personbästa efter >50 år på 60 meter: 9,14 sekunder

Idag deltog jag i Julklappsjakten i Friidrottens hus i Göteborg. Här är resultaten i mitt heat:

Försök heat 2 2 dec
1 Carl Narup 98 SWE Ullevi FK 7.26 q
2 Viktor Johansson 97 SWE Ullevi FK 7.53 q
3 Robin Noping 96 SWE IF Kville 7.77 q
4 Vilgot Engberg Pramling 95 SWE IFK Halmstad 8.20 q
5 Martin Danerud 63 SWE Sävedalens AIK 9.14

Man kan se alla resultat på

http://trackandfield.se/resultat/2017/171202.htm

Idag, liksom för två veckor sedan, hade jag god nytta av den näst långsammaste sprintern i heatet. Jag blev överraskad över att se Vilgot ganska nära mig kort efter starten, och det hjälpte mig att få upp och hålla farten. Det känns som att jag nu har visat att jag kan springa på dessa tider, strax över 9 sekunder. Jag var helt avslappnad inför och under loppet och bara sprang.

Jag tror att stående längdhoppsträningen har stor del i förbättringen av mitt personbästa. Jag utvecklar hela tiden min spänst, och det har varit från en mycket låg nivå. Där finns mycket att göra. Därför skall jag nu kanske en gång träna marklyft, och sedan, på samma sätt som inför Folkungaspelen och Julklappsjakten, fokusera på stående längdhoppsträningen inför Julruschen 17 december. Det blir årets sista chans att gå under 9 sekunder på tävling. Också den tävlingen går i Friidrottens hus i Göteborg.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu