BloggProffs

Hex bar morgon

I morse testade jag en delvis ny träning med hex bar. Jag transporterade den till ett gym i friidrottsklubben. Bara det att bära  25 kg hex bar från bilen 150 meter till gymmet (och tillbaka) visade sig (som väntat) vara en träning i sig. Då behövdes ingen speciell farmers walk efter det. I stället gjorde jag 1 set om 3 repetitioner av enbens rumänska marklyft med respektive ben och belastningen 46 kg. Sedan gjorde jag 1 set om 5 repetitioner av jump squat med totalt 46 kg. Därefter lastade jag på upp till 92 kg på hex bar och gjorde marklyft med den från en position 1 dm över golvet i 3 set om 3 repetitioner. Då testade jag också att göra dessa ”marklyft” snabba och med triple extension, dvs böja höfter och knän och sedan vid lyftet räta ut både höfter knän och lyfta på hälarna. Denna övning tycker jag har stora likheter med det man gör i samband med stående längdhopp. Vi får se om det har några positiva effekter…

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu