BloggProffs

Marklyft, 96 kg

I morse gjorde jag 3 repetitioner med vardera benet av enbens rumänska hex bar marklyft med belastningen 47 kg. Ända fram till denna tidpunkt hade jag planerat att ligga stilla på 95 kg för marklyft, men idag gjorde jag 3 set om 3 repetitioner av hex bar marklyft med belastningen 96 kg. Därefter avslutade jag med två hex bar farmers walk med samma belastning på vardera 6 meter. Slutligen körde jag tio minuter i roddmaskin.

I går gjorde jag ett antal clapping squats med 4 kg medicinboll och sedan 2 set om 10 repetitioner med vardera armen av hammer biceps cross-body curls med belastningen 10 kg.

Clapping squats kan ses både först och sist i denna länk:

Således är det nu bara fyra kg som skiljer från 100 kg. Men som med alla personbästan kan det vara bra att tänka på följande sätt: Visserligen siktar jag på att springa 60 meter under 9 sekunder, 200 meter under 30 sekunder, hoppa 2,20 meter i stående längdhopp och lyfta över 100 kg i hex bar marklyft. Men gränserna i sekunder, meter och kg är ju bara där pga våra definitioner av dessa enheter. Om man hade sagt att man hoppades nå 3,7 alnar i stående längdhopp, 235 skålpund i marklyft eller varför inte 3,8 mikromånvarv på 101 alnars sprint, så skulle ju det låta befängt, men sportens värld innehåller ju en massa ”drömgränser”, baserade på vårt måttsystem, och när man har uppnått en, så siktar man på nästa.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu