BloggProffs

Korskroppsträning med hantlar och kabel, bounding, knäböj med medicinboll och handklapp, enbens knäböj med pilatesboll mot vägg och cykling med ett ben

I morse körde jag först 3 set om 5 repetitioner av korskroppsböj med hantel, 12,5 kg, och 3 set om 5 repetitioner av korskropputsträckning med kabel, 20 kg. 12,5 kg var nu liksom tidigare lite för tungt. Jag måste klara av 11 kg först. 10 kg brukar ju gå bra. Jag får kombinera en 10 kg hantel med viktband 1 kg runt handleden. Sedan gjorde jag två bounding-sträckor på ca 25 meter med alternerande ben. Det såg ganska bra ut. Jag fick ut armarna bakom kroppen och tog steg på ca 1,75 meter. Det verkar som att bounding lämpligast görs på ett mjukare underlag. Det kändes lite grand i hälsenorna.

Sedan gjorde jag 3 set om 1 minut knäböj med 4 kg medicinboll och dubbel handklapp. Det är en grym övning som snart ger rejäl mjölksyra i benen. Därefter gjorde jag enbens knäböj med pilatesboll mot en vägg med respektive ben. Jag avslutade med 2 min enbenscykling på motionscykel med respektive ben.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu