BloggProffs

Melwin och jag

Idag har jag sprungit 60 meter på Friidrottens Hus i Göteborg. Det blev inte ett nytt personbästa efter 50 år, men en ganska bra tid med 9,14 sekunder.

Försök heat 5 3 feb
1 Lion Martinez 78 Spårvägens FK 7.12 q
2 Kevin Fankl 95 Ullevi FK 7.14 q
3 Felix Ericsson 95 IFK Helsingborg 7.28
4 Patrik Björk 83 Sävedalens AIK 7.41
5 Samuel Lestander 00 IFK Göteborg 7.54
6 Navid Bazgir 95 Hvidovre Atletik 7.54
7 Martin Danerud 63 Sävedalens AIK 9.14

Jag hade kört min vanliga uppvärmningsritual med två lopp, mycket rörelse, några provstarter, upphopp etc. Det kändes ganska bra på loppet. Men förberedelserna innan var väl inte så bra med lite förkylning och feber i kroppen. Men jag kände inga besvär av det under loppet. Självklart var alla andra i loppet tidigt långt före mig, men efter en hyfsad start körde jag bara på allt vad jag kunde och manade mig själv med ”öka!” som enda mantra under loppet. Det var fem andra heat i tävlingen och A- och B-final efter det.

När jag innan detta kom till Friidrottens Hus idag åt jag lunch och fick då från läktarplats se Stefan Holm coacha sin son Melwin till ett nytt personbästa på 1,98 meter. Han är 13 år gammal och vann P14 i höjd 29 cm före tvåan. Han gick in i tävlingen på 1,75 meter, och då hade de andra redan rivit ut sig. Det var intressant att se Melwin under uppvärmningen. Han rörde sig i riktning mot det 1,07 höga staketet som avgränsar 60 metersbanan. Där gjorde han ett litet spontant kråkhopp över staketet. Den spänsten kan man jämföra med min, då jag i torsdags med all till buds stående kraft från stillastående lyckades ta mig upp på stavhoppsmattan, som är 80 cm hög.

Här är Aftonbladets artikel om denna händelse med min film som illustration (!):

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/qnWR9z/nytt-superhopp-av-melwin-holm

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu