BloggProffs

Kulstötning

Nu på morgonen stötte jag kula. Den längsta stöten blev 6,5 meter. Det kändes rejält med träningsvärk i låren efter gårdagens marklyft. Man kunde också se att stötarna var ganska flacka. Jag vill använda träningarna innan IVSM som ett kval. Jag vill ha stött 7 meter på träning för att kunna tro på att jag kan slå mitt personbästa från Karlskrona på 6,26 meter på IVSM i Västerås 3 mars.

Jag har börjat en daglig träning för att kunna genomföra armhävningar med handklapp. Jag kan inte göra någon sådan armhävning med tårna och händerna i golvet. Då hinner jag inte göra handklappen. Jag kan göra armhävning med handklapp om jag har knäna i golvet. Men nu har jag inlett en progressiv träning, där jag har händerna 40 cm över golvet. Då kan jag göra tio armhävningar med handklapp. Idén är sedan att minska höjden över golvet till 39 cm osv tills jag är nere på golvet och fortfarande kan göra armhävningar med handklapp. Denna träning tror jag kommer att ge några meter i min kulstötning.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu