BloggProffs

Sandbag hang cleans, 26,5 kg

I morse gjorde jag 3 set om 3 repetitioner av hängvändningar med sandsäck med 26,5 kg. Det gick bra. Nu funderar jag på att hoppa stående längdhopp idag, ha träningspaus i morgon och sedan sprintlöpa på tisdag morgon. Därefter kan jag, beroende på resultat, fortsätta mina hängvändningar med sandsäck.

När jag sprintlöpte i går, i stort sett bara en dryg kurva utomhus, kändes det mycket bra. Vi får se. 60 meter inomhus är som bekant en ganska extrem löpsträcka. Endast mätetal av tiden kan berätta hur det egentligen gick, oavsett hur det kändes. Starten har stor betydelse. I mitt andra 9,12 sekunderslopp i vintras, i Göteborg, snubblade jag till i ett steg nära mål. Ändå var det min snabbaste tid efter fyllda 50 år, tillsammans med den i Karlskrona. Nu, efter tävlingssäsongen inomhus, har jag kört väldigt mycket explosiv styrketräning. Självfallet skall jag under nio sekunder på 60 meter under den kommande inomhussäsongen. Jag tog ett stort steg inför den senaste inomhussäsongen, vilket direkt kunde mätas i ett 9,16 sekunderslopp i Linköping. Jag vill ta ett ännu större kliv under sommaren, så att det inte finns några tvivel inför inomhussäsongen på att jag skall gå under 9 sekunder.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu