BloggProffs

60 meter sprintlöpning med och utan bromsskärm

I morse sprang jag tre träningslopp över 60 meter:

Lopp    Bromsskärm    Tid (s)  Antal steg       Steglängd, snitt (m) Stegfrekvens, snitt (steg/s)

1            Ja                       10,2        40                  1,5                                 3,92

2           Ja                       10,0        38,5               1,56                               3,85

3           Nej                     8,9          35,5               1,69                               3,99

Tyvärr var inte gårdagen helt träningsfri. Jag var juniortränare på friidrotten och hoppade och sprang en del. Därför hade jag redan vid start en del träningsvärk och en lättare sträckning i höger ljumske. Men med det inräknat, blev det ju en bra träning ändå. Jag fortsätter med detta var-tredje-dags-schema för att se om det går att få ned tiden och antalet steg. Bromsskärmslöpningarna blir som de blir. Förmodligen kan en lättare svängning av bromsskärmarna åt endera hållet lätt påverka tiden och antal steg något. Men det är ju i sig en idé med själva träningen. Det skall vara något oberäkneligt och ge motstånd under loppen.

Om jag tittar på tiderna från mina träningslopp på 60 meter sedan inomhussäsongen startade i höstas, så har jag aldrig, med mitt sätt att mäta med en kamera som från sidan filmar mållinjen, kommit under 8,9 sekunder och samtidigt 35 steg. Då har jag också under den gångna inomhussäsongen satt flera nya personbästan i medelåldern med två gånger 9,12 sekunder på tävling som bäst. Om jag under april månads träning med bromsskärm kan prestera 8,8 sekunder och 34,5 steg eller bättre, så kan man nog lugnt säga att träningen har givit resultat. Vi får se!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu