BloggProffs

Sandbag hang clean, 30 kg

I morse gjorde jag 3 set om 3 repetitioner av hängvändningar med sandsäck med vikten 30 kg. Det gick ganska bra. Den första repetitionen i varje set lyckades väl, men några av säcklandningarna längre in i seten blev mindre stilrena. Det viktiga är att genom att få upp sandsäcken tillräckligt väl genom en explosiv trippelutsträckning få tid att komma under säcken och fånga den i armskopan och gå ned i en stabil knäböjning. Längre in i seten tröttnar man något och orkar inte genomföra övningen med bra teknik.

Men nu skall jag ligga still på 30 kg under några veckor för att göra vikten till min. Det känns nu efteråt att övningen har tagit rejält, framför allt på baksida lår.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu