BloggProffs

Upphopp från knästående

Idag körde jag återigen upphopp från knästående med enbart kroppsvikt, vilka jag filmade från sidan. Jag provade att föra armarna tydligt uppåt, och det gjorde faktiskt upphoppen mer stabila. De lyckades alla fem gånger jag provade, och några gånger tillbringade jag faktiskt en tid i luften. Det är viktigt att få till en full sving från armarna rakt upp, knästående på golvet, sedan svinga tillbaka armarna, sätta sig ned som djupast och till slut direkt svinga fram armarna och uppåt och genomföra upphoppet. Då får man som mest kraft.

Jag kan väl tillägga att det ännu inte är någon direkt skönhet i mina upphopp från knästående. Men det betyder mycket för mitt utövande av övningen att man kan känna förtroende i att försöken kommer att lyckas. Då vågar man ta i och lyckas, det som jag har kallat för en mental del av övningen.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu