BloggProffs

Andelen kroppsfett och sparkcykel

Idag har jag gjort fler kilometer på sparkcykel än någonsin tidigare. Jag åkte hemifrån till Ericsson och tillbaka. Totalt tog det 2 timmar och 20 minuter och jag körde 20 kilometer. På morgonen hade jag vägt mig, och då vägde jag 70,6 kg. Kroppsfettandelen var 19,9%. Just efter jag kom hem från sparkcyklingen var den 15,4%(!) och jag vägde 70,1 kg. Detta är det lägsta värde som jag någonsin har uppmätt. Jag har vägt mig kontinuerligt på morgonen under några år, och då har andelen kroppsfett alltid varit 19-20%. Jag minns ett tillfälle för cirka femton år sedan, då jag uppmätte andelen kroppsfett till 17%. I kväll, sex timmar efter avslutad sparkcykling, var andelen kroppsfett 16,4% och då har jag ätit två gånger sedan dess.

Man brukar säga att en elitsprinter skall ha ”single digit body fat”. Som 55-årig veteransprinter har jag tänkt att jag eventuellt skulle kunna reducera andelen kroppsfett till 15%. Kanske har jag här hittat en bra metod! Jag har länge tänkt att det skulle kunna vara så, men jag har inte haft tillfälle att prova, eftersom jag köpte min kickbike med stor ram och stort framhjul i oktober, alldeles innan vintern. Men nu har jag provat, och nu blir det med stor sannolikhet många sparkcykelturer till och från jobbet framöver. Jag har planerat nästa till måndag.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu