BloggProffs

Armhävning upp till stående

Idag har jag börjat med en ny explosiv armhävningsövning för att bli bättre på kulstötning. Jag gjorde armhävning upp till stående med händerna i en förhöjd position.

Så här såg det ut när jag gjorde övningen med händerna 30 cm över marknivå:

Så här snyggt kan man göra övningen från marknivå:

Man kan se en tydlig skillnad i det att killen på filmen håller kroppen rak under hela övningen. Jag tar hjälp av att göra en böj med kroppen.

Jag tänker mig att sänka min handposition successivt tills jag är nere på marken. Åtminstone borde det hela leda till att jag faktiskt blir explosivt starkare i armarna, eftersom jag helt enkelt inte kan göra övningen med händerna i marknivå nu.

Motsvarande träning med armhävningar med handklapp gav ju 36 cm ökning av kulstötningen med 6 kg kula, så jag tror att detta kan ge ännu mer, eftersom denna övning är riktigt svår att göra med händerna i marknivå.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu