BloggProffs

Dips med viktväst på morgonen

Nu på morgonen gjorde jag två set om tio repetitioner av dips med 5 kg viktväst på ett utegym. Det gick bra. Jag vill inte gå så högt som jag gjorde tidigare vid dips med viktväst (då runt 15 kg), eftersom det då bara blir dips med mindre amplitud.

En idé är att variera mellan dips med viktväst och dips och explosiva dips utan viktväst. Jag kommer nog inte att kunna göra detta varje dag heller. Det finns en risk att det sliter lite väl mycket på axlar och armbågar. Just nu känns det bra, trots dips två dagar i rad, men det gäller att vara försiktig för att få ut så mycket som möjligt på sikt.

Ett mål med dips är att bygga styrka i överkroppen. Det gäller inte bara triceps i överarmarna, utan också axlar, bröst och ryggmuskler. Det är ett steg framåt att kunna utföra dips på utegym med riktiga dipsstänger. Tidigare hade jag bara en fast pryl på jobbets gym med två handtag som inte var parallella. Den var dessutom inte så hög så att det gick att göra dips utan att böja på benen.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu