BloggProffs

Chest press machine, 55 kg

Nu testade jag bröstpressmaskinen igen, den här gången med 55 kg motstånd. Nu kändes det faktiskt att denna nivå låg närmare mitt maximum. Det var ganska jobbigt att göra fem repetitioner. Man kan belasta upp till 100 kg, så det finns en ganska rejäl utvecklingspotential för mig som inte är så stark i triceps och pectoralis-musklerna.

Jag tror att jag skall börja med att göra 3 set om 5 repetitioner i morgon med motståndet 55 kg. Sedan kan jag hålla den nivån under en tid och därefter öka till 60 kg. Dessa värden på motståndet är naturligtvis lättare att uppnå med bröstpressmaskinen än motsvarande i bänkpress, men för mig är detta en hög nivå som skulle vara svår att uppnå med bänkpress, i och med att vikten skall lyftas över huvudnivå, och därigenom höjer blodtrycket. Maskinen är också bättre än dips på det sättet att man alltför lätt fuskar i dips, när belastningen blir högre än kroppsvikten. Då går man ner lite lägre i varje dip för att lättare kunna komma upp igen.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu