BloggProffs

Benpresskast, 90 kg, och bröstpresskast, 50 kg

Idag gjorde jag 2 set om 5 repetitioner av benpresskast med 90 kg och släden något närmare fotplattan i utgångsläget. Det gör att vinkeln mellan över- och underbenet aldrig blir så stor, och jag tror att det är viktigt för att undvika knäppningar i knäet och smärta över knäskålen som jag upplevde i helgen.

Vid alla tre sprintstarter i helgen (100 meter och två gånger 200 meter) upplevde jag att jag var med bättre i starten än någon gång tidigare. Jag tror att orsaken är benpresskasten, som har givit mig ökad explosivitet, framför allt i främre lårmuskeln.

Sedan gjorde jag 2 set om 5 repetitioner av bröstpresskast med 45 kg respektive 50 kg. Detta är förmodligen vägen framåt för att ytterligare kunna öka explosiviteten och personbästat i kulstötning.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu