BloggProffs

Benpresskast och bröstpresskast

I kväll gjorde jag tre set om fem repetitioner av benpresskast med 120 kg i de två första seten och 110 kg i det sista och bröstpresskast med 60 kg i de två första seten och 55 kg i det sista.

Det står helt klart att jag ännu inte klarar av att vara explosiv med de högre belastningarna. Med dessa maskiner har jag tyvärr bara möjligheten att öka belastningen med 5 kg per steg för bröstpresskasten och 10 kg per steg för benpresskasten. Därför måste jag ligga stilla mycket längre tid innan jag kan genomföra höjningar, om man jämför med lyft där jag kan addera 1 kg per steg. Men jag kan ju då och då känna efter om jag kan vara explosiv och verkligen kasta (inte fösa) de högre vikterna, och i så fall kan det vara dags för en höjning.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu