BloggProffs

Kast med kettlebell

I kväll testade jag en för mig ny träningsform. Jag tog en 14 kg kettlebell, begav mig till en gräsmatta och kastade den på tre olika sätt:

1) Med ett tvåhandsgrepp med handflatorna riktade mot mig svingade jag min kettlebell mellan benen och kastade den rakt fram.

2) Med ett enhandsgrepp som en väska vid sidan kastade jag den rakt fram med ömsom höger ömsom vänster hand.

3) Med ett tvåhandsgrepp lyfte jag min kettlebell framför bröstet och stötte den rakt fram.

Jag gjorde cirka fem repetitioner av varje övning. Jag mätte inte hur långt jag kastade utan försökte bara få till bra kast. Enligt sådant som skrivs på Internet skall dessa övningar kunna träna alla muskler i kroppen explosivt och vara bra både för sprint, hopp och kast. Det känns ganska bra så här direkt efter. Vi får se i morgon bitti hur det känns.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu