BloggProffs

Kulstötning med min egen kula, 6,70 meter som längst

Idag stötte jag för första gången kula med min egen 6 kg kula. Jag gjorde sju stötar med längderna 6,20, 6,20, 6,50, 6,30, 6,40, 6,70 och 6,70 meter. Jag fick sålunda inte till en riktigt rejäl stöt, men det var väl OK med en serie med medellängden 6,40 meter. Målsättningen i vinter under inomhussäsongen blir 8 meter. Det är ett stort steg att ha skaffat en egen kula. Jag kommer att kunna vänja mig vid vikten och träna med den varje dag. Sedan kan jag nog stöta utomhus fram till och med november. Denna kula fungerar förstås inte inomhus, eftersom den är av solid metall och hård. Inomhus har man ofta mjukare kulor fyllda med små metallkulor på hårda cementgolv. Några få anläggningar har sand inomhus, som medger kulstötning med ”riktiga” kulor.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu