BloggProffs

Rask promenad på löpbandet + hex bar bänkpress i power rack, 42 kg

Idag gjorde jag

4 minuter löpband, 6 km/h

3 set om 5 repetitioner av hex bar bänkpress i power rack med belastningen 42 kg

5 minuter löpband, 6 km/h

Jovisst, jag fortsatte faktiskt uppåt i belastning idag också. Nu är svaret på vad jag bänkar samma svar som på det mesta, enligt Douglas Adams:

”The answer to the ultimate question of life, the universe and everything is 42.”

42 kg motsvarar också den massa som jag skulle lyfta vid en vanlig armhävning. Den massan brukar uppskattas till 60% av kroppsmassan (70 kg * 0,60 = 42 kg). Men det är naturligtvis lättare att göra en armhävning än att göra detta ”motsvarande” bänkpresslyft. Jag tror att det beror på att massan vid armhävning inte går att röra med så många frihetsgrader som stången har i bänkpress. Dessutom finns en viss grad av ”fusk” vid armhävningar, där man kan ta extra hjälp av den starkare (ofta högra) armen för att genomföra en armhävning, när kraften egentligen är slut i den svagare armen.

Jag tycker att det gick bra. Det går lite trögt vid lyften från start, eftersom jag använder en power rack och lyfter nerifrån och upp från början. Sedan går det smidigare efterhand under seten. Ibland stannar lyften liksom till, men det känns inte då som att det aldrig kommer att gå att få upp dem, utan det är bara att pressa på lite till, så fortsätter stången att lyfta. Jag kanske kör hela vägen upp till 45 kg innan jag lägger mig stilla. 45 kg är då jag kan sätta på två 10 kg viktskivor på min hex bar som väger 25 kg.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu