BloggProffs

Hantelpress i lutande bänk, 19 kg med högerarmen

Idag testade jag hur mycket jag egentligen kunde göra i hantelpress i lutande bänk, där lutningen var cirka 40 grader i förhållande till golvet.

Jag stegrade belastningen från 13 kg och uppåt tills jag nådde 19 kg. Där kändes det jobbigt, men det gick att göra tre repetitioner. Jag testade inte med 20 kg, men eftersom det inte gick i går, så antog jag att 19 kg är det jag klarar nu. Med lite träning så skall det nog gå att öka denna belastning också. Jag behöver förstås också träna vänsterarmen. Nu gjorde jag 13 kg, men eftersom jag fick en liten känning i vänster handled efter bänkpressen i går, så nöjde jag mig med det idag.

Då kan vi sålunda göra en ny beräkning av Explosive Strength Deficit, EDS:

EDS = (190 – 130)/190 = 32%

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu