BloggProffs

Enarms hantelpress på lutande bänk, 20 kg

Idag gjorde jag

Några minuter på motionscykel

Höger arm:

3 set om 3 repetitioner av enarms hantelpress på lutande bänk med belastningen 19 kg

3 repetitioner av enarms hantelpress på lutande bänk med belastningen 20 kg

Vänster arm:

3 repetitioner av enarms hantelpress på lutande bänk med belastningen 15 kg

3 repetitioner av enarms hantelpress på lutande bänk med belastningen 16 kg

3 repetitioner av enarms hantelpress på lutande bänk med belastningen 17 kg

Några minuter på motionscykel

Det kändes bra. Detta sägs vara den övning som belastar bröstmuskulaturen mest, men för mig känns det absolut mest i axlarna.

Jag har fått för mig att om jag klarar 30 kg i enarms hantelpress på lutande bänk, så kommer jag att kunna stöta 9 meter med en 6 kg kula. 30 kg i enarms hantelpress på lutande bänk motsvarar ungefär 70 kg i vanlig bänkpress med stång. Det stämmer också väl med figur 1 i

http://www.smas.org/2-kongres/papers/12191.pdf

Det gäller förstås att hålla igång den explosiva träningen också. Annars blir det ändå inga långa stötar. Men jag plockade idag ihop en 30 kg tung hantel. Jag har mina 5 kg hantelstänger, vilka man kan addera olympiska viktskivor till. En 30 kg tung hantel är någonting som går att begripa. Naturligtvis kan jag idag inte göra en enarms hantelpress på lutande bänk med belastningen 30 kg med någon av armarna. Men jag kunde lyfta denna hantel från golvet mha benmusklerna. Jag kommer också att successivt ”leka” med en 30 kg tung hantel, så att jag vänjer mig mentalt vid den vikt som jag tror mig behöva kunna lyfta i enarms hantelpress på lutande bänk. Med tanke på bänkpressresultat etc, så borde det vara möjligt att lyfta en sådan hantel redan nu på en lutande bänk med båda armarna. Det kan vara ett sätt att successivt vänja sig vid vad som väntar.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu