BloggProffs

Hex bar bänkpress i power rack, 48 kg

I morse gjorde jag

5 minuter löpband, 6 km/h

Fem repetitioner av hex bar bänkpress i power rack med belastningen 47 kg

Fem repetitioner av hex bar bänkpress i power rack med belastningen 48 kg

Fem repetitioner av hex bar bänkpress i power rack med belastningen 45 kg

6 minuter löpband, 6 km/h

Det var tufft med bänkpressen idag. 47 kg kändes bättre än förra veckan, så jag ökade till 48 kg. Det var å andra sidan riktigt tungt. Därför körde jag ett set med 45 kg till slut för att överhuvudtaget orka ännu ett set.

Men 48 kg är det mesta som jag någonsin har bänkpressat. Jag tänkte köra oftare den här veckan för att få mer stabilitet i övningen. Frågan är om jag har blivit starkare i de inblandade musklerna eller om det bara är så, att jag successivt har närmat mig mitt maximum. Det märks tydligt att jag måste ta av mina reserver för att få upp stången, och då har jag ingen uthållighet för fler repetitioner och set.

Det känns verkligen inte som att tex 60 kg ligger bakom kröken. Men det gäller nu att verkligen ligga kvar på 48 kg och göra den vikten till min. Annars är det lönlöst att gå framåt för snabbt. Då går det aldrig att nå någonstans. Jag måste nå en nivå, där det känns helt OK att göra tre set om fem repetitioner med 48 kg.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu