BloggProffs

Hex bar bänkpress i power rack, 48 kg, och analys av tidigare lyft

I går gjorde jag

5 minuter löpband, 6 km/h

3 set om 3 repetitioner av hex bar bänkpress i power rack med belastningen 48 kg

6 minuter löpband, 6 km/h

Jag testade en ny sak och det var handledsremmar, som jag hade köpt för att skydda handlederna vid bänkpress. De var fantastiska. De var ett stenhårt stöd, och jag kände ingen obalans i handlederna under lyften.

Annars var väl själva lyften ungefär som tidigare. Det känns att hastigheten går ned under lyften, och att jag hämtar mig igen. Därför sökte jag igenom Internet och fann detta:

https://www.t-nation.com/training/sticking-point-therapy

Idén är huvudsakligen att om man mäter hastigheten under ett lyft, så kan man se hur den varierar. Om man då har en nedgång i hastigheten någonstans, så indikerar det en svaghet i den muskelgrupp som då dominerar lyftet. Först lyfter axlarna, sedan bröstmusklerna och sist triceps. Jag analyserade en tidigare film, där jag lyfter 45 kg. Då ökade hastigheten inledningsvis, men ganska tidigt kom en sk ”sticking point”. Enligt länken ovan, så skulle det tyda på relativ svaghet i bröstmuskulaturen.

Sålunda kommer jag parallellt med annan träning att träna bröstmuskulaturen extra med tex Bullworker, flyes etc. Då får vi se, om detta har någon funktion. Vid nästa träning skall jag också filma ett lyft med 48 kg för att se om denna ”sticking point” ligger på samma ställe och kanske tom har förvärrats.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu