BloggProffs

Bänkpress med rak stång i power rack, 51 kg

Idag gjorde jag

5 minuter löpband, 6 km/h

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 20 kg (bara stången)

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 30 kg

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 40 kg

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 50 kg

3 repetitioner av bänkpress med rak stång i power rack, 51 kg

6 minuter löpband, 6 km/h

Dagens träning hade jag planerat sedan en tid tillbaka. Jag ville helt enkelt testa ”vanlig” bänkpress med rak stång i power rack med en hög utgångsplacering, vilket inte är möjligt med hex bar. Då kan man utnyttja fördelen att stången är i rörelse i det nedre ”vändläget”. Med hex bar måste man lyfta en stång som är stilla i det nedre läget. En hex bar är också obalanserad i fler dimensioner. Jag hade också en bra träning i fredags med bänkpresskast i Smithmaskin och bröst-flys.

Därför var det kanske inte helt överraskande att det till slut gick att sätta ett personbästa i bänkpress med 51 kg idag. Men det gäller att befästa denna nya nivå ordentligt, så att jag inte bygger ett nytt korthus, vilket tar ännu en månad att stabilisera. Jag gör gärna fler set och repetitioner med belastningen 51 kg. Jag varvar också gärna med bänkpresskast i Smithmaskin och bröst-flys.

Om vi studerar figur 1 i

http://www.smas.org/2-kongres/papers/12191.pdf

så borde 51 kg bänkpress motsvara 7,5 meter kulstötning med 6 kg kula. Jag skall testa kulstötning inomhus, när jag får min nya 6 kg inomhuskula (snart). Man vet emellertid inte. Jag kanske tillhör dem som ligger över kurvan (bänkar relativt mer än jag stöter). Det blir en intressant vinter! Det blir intressant att veta hur ”min” motsvarande kurva ser ut.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu