BloggProffs

Bänkpress med rak stång i power rack, 52 kg

Idag gjorde jag

6 minuter löpband, 6 km/h

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 20 kg (bara stången)

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 30 kg

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 40 kg

1 repetition av bänkpress med rak stång i power rack, 50 kg

1 set om 3 repetitioner  och ett set om 2 repetitioner av bänkpress med rak stång i power rack, 52 kg

6 minuter löpband, 6 km/h

Lite grand som väntat gick det att också att höja till 52 kg. Men nu kommer jag att ligga stilla på 52 kg några veckor. Jag filmade lyften, och det såg inte så vackert ut i den tredje repetitionen i det första setet. Då orkade jag knappt att få upp stången.

Däremot studerade jag bildruta för bildruta hur det gick till i den första repetitionen i det första setet. Det såg mycket bättre ut än motsvarande studie för hex bar med 45 kg. Nu fanns det ingen dip i hastighet under stångens väg uppåt. Med ledning av den kurvan tror jag att denna bänkpress kommer att räcka fram till åtminstone 55 kg till jul. Det borde i sin tur räcka till att förbättra min kulstötning.

Inomhussäsongens första kulstötningstävling blir med största sannolikhet KA2-spelen i Karlskrona 12-13 januari 2019.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu