BloggProffs

Skidpremiär

För första gången på länge åkte jag idag skidor i Skidome med det uttalade målet att sänka kroppsvikten. Efter fem varv (6 km) skidåkning vägde jag vid hemkomsten 72,0 kg…! Det behövs ytterligare skidåkning och fler varv per gång för att rå på detta. När jag senast sänkte vikten radikalt för nästan två år sedan åkte jag tio kilometer skidor per dag (åtta varv) tio dagar i rad. Men det bästa är också att använda vikten från morgonen innan frukost för att få relevanta jämförvärden.

För mig som sprintlöpare som har insett att jag tar för många (och för korta) steg, så finns det tre framkomliga vägar:

1) Explosiv benstyrka (där jag använder hängvändningar och benpresskast)

2) Explosivitet (där jag använder stående längdhopp och upphopp från knästående)

3) Minskad kroppsvikt

Enbart minskad kroppsvikt ger ingenting speciellt. Mina hittills bästa tider på 60 meter uppnåddes förra vintern efter en konsekvent satsning på stående längdhopp, bla under min japanresa hösten 2017.

 

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu