BloggProffs

Benpresskast, bänkpress och bröstpresskast

I går gjorde jag

6 minuter löpband, 6 km/h

3 set om 5 repetitioner av benpresskast med belastningen 130 kg.

3 set om 5 repetitioner av lutande bänkpress med rak stång i power rack med belastningen 36 kg.

3 set om 5 repetitioner av bröstpresskast, 55 kg.

6 minuter löpband, 6 km/h

Pga lättare förkylning hoppade jag över skidåkningen. Jag tror inte att det blir mer skidåkning innan Julruschen 16 december.

Jag har mer och mer kommit till slutsatsen att det viktigaste för mig för att komma under 9 sekunder på 60 meter är att minska kroppsvikten och fettprocenten (eftersom man ju gärna vill ha benmuskler). Det verkar inte ske så stor utveckling vad gäller styrka och explosivitet. Minskningen till 70 kg kroppsvikt förra säsongen gav tider under 9,2 sekunder. När jag nu ligger över 71 kg, så har tiderna varit något sämre. Det skulle vara intressant att se vad som går att åstadkomma med en kroppsvikt på 68 kg.

När jag var yngre och sprang snabbare, så hade jag ju samma, relativt dåliga, förutsättningar för muskeltillväxt. Den stora skillnaden då mot nu var att jag vägde runt 60 kg, när jag sprang tex 60 meter på 8,4 sekunder, 100 meter på 13,4 sekunder och 400 meter på 53 sekunder. Starterna var lika dåliga då som nu (vad jag minns) och jag sprang snabbare ju längre de korta loppen varade. En nackdel då var att jag inte hade spikskor. Men å andra sidan var tiderna handknäppta, så det kanske jämnade ut sig.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu