BloggProffs

Lådhopp

I morse värmde jag med lite joggning. Sedan ägnade jag mig åt jämfota sk lådhopp upp på diverse madrasser. Två 30 cm höjdhoppsmadrasser ger 60 cm. Det gick utan problem. En tjock höjdhoppsmadrass på 70 cm gick också bra. 70 cm höjdhoppsmadrass plus en 5 cm madrass gick också bra, men där var det på gränsen. Stavhoppsmadrassen, som är 77 cm hög, gick inte.

Det var samma resultat idag som när jag försökte förra gången, vilket var ganska längesedan. Men jag tänkte fokusera på att verkligen klara av stavhoppsmadrassen. Det ger ju en ganska bra muskelurladdning i lårmusklerna att hoppa vertikalt upp från stillastående, och på det sättet liknar övningen stående längdhopp. Jag kommer att köra explosivt nu inför tävlingen nästa helg.

Man kan tydligt se min relativa brist på explosivitet när man ser det här klippet, där Mats Röhr, en av mina medtävlare i M55 60 meter, hoppar upp på en 105 cm hög plint:

https://www.facebook.com/mats.rohr/videos/1530859400315705/

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu