BloggProffs

Roddmaskin och 200 meter sprintlöpning

I går gjorde jag

7 minuter löpband, 6 km/h

20 minuter roddmaskin (3,7 km)

6 minuter löpband, 6 km/h

Idag gjorde jag

Uppvärmningsjoggning 200 meter inomhus

Sprintlöpning 200 meter inomhus

Det var första gången sedan i somras som jag sprang 200 meter och första gången sedan i våras som jag sprang 200 meter inomhus. Jag ville känna på sträckan mentalt inför KA2-spelen till helgen. Det kändes ganska bra. Jag har som plan att från och med nästa vecka springa ett antal 200 meterslopp per träning. Därigenom hoppas jag uppnå:

a) Bättre 200 meterslopp på IVSM

b) Rejäl sprintträning (3,33 60 meterslopp per 200 meterslopp)

c) Kunna lägga grunden till att tåla 400 meter. För det krävs förmodligen 200 metersträning under en längre tid. Sedan kan man vid ett tillfälle testa att lägga på ett varv till. Det har inte fungerat under de gångna tre åren, men någonstans tror jag att det är där som jag behöver/borde hamna på sikt. Då har jag fler grenar att välja på och en där jag vet att jag har varit bra förr i tiden, eftersom starten betyder mindre på 400 meter.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu