BloggProffs

Kass 200 meter och kula på KA2-spelen

Idag sprang jag 200 meter på 31,17 sekunder. Jag hade ett svårt läge med ytterbana och ett antal motståndare som var ganska jämnstarka. Men jag fick ytterbanan. Därmed hade jag ingen koll på motståndarna under stora delar av loppet. Man skall ju helst aldrig se dem. Men jag fick syn på dem i sista kurvan, där alla gick förbi. Jag lyckades emellertid svara och slå en av dem i loppet. Med WMA-omräkningen räckte prestationen till en andraplats och en plakett vid prisutdelningen.

Men tiden var ju således kass. Jag kände att jag inte vågade gå för fullt på bortre långsidan. På något omedvetet sätt ville jag förstås ha krafter kvar till slutet. Där har jag ju sedan gammalt min styrka i utgången ur sista kurvan. Jag slog en löpare och var inte långt ifrån att ta en till.

I kulstötningen kom jag inte upp till mer än 6,78 meter. Det var en stöt där jag skrek så mycket som möjligt och försökte få upp kulan. Men där fanns också stötar som var ned till en halv meter kortare. Totalt var det sex stötar. Jag tänker vila från kulstötningen en tid nu och läka golfarmbågen på höger arm. Jag vill också träna mer systematisk kulstötning till våren och försöka få till en riktig glidteknik. Jag såg att en av motståndarna stöter som jag med något slags shuffle-teknik, och han nådde faktiskt 9,08 meter med en 7,26 kg tung kula. Men hursomhelst har jag mina nya kulor, där jag kan fylla i blykulor och systematiskt förbättra mina prestationer. Där kommer kanske bättre teknik att behövas för att kunna fortsätta stöta 9 meter vid en tyngre kula.

Nu under vintern vill jag satsa på 60, 200 och 400 meter fram till IVSM i Malmö i början av mars.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu