BloggProffs

Minitrampolin

Idag har jag för första gången tränat på en minitrampolin. Det börjar bli dags att ta in studsmattan i trädgården. Den har en mindre yta än en trädgårdsstudsmatta och ger en snabbare studs. Jag gjorde 300 hopp, varav vart tionde med höga knän. Sedan testade jag lite olika övningar med fötterna ut och in och fram och bak, växelvis.

Det var ju en mintrampolin som användes i följande vetenskapliga artikel

file:///C:/Users/emwda/Downloads/R40Y2015N07A0730%20(3).pdf

där man kom fram till att 12 veckors träning, 1 timma vid tre tillfällen per vecka, gav en förbättring med 0,07 sekunder på 20 meter sprintlöpning. Vi får se vad träningen kan ge nu under inomhussäsongen i friidrott.

Nu skall jag först se hur denna träning har påverkat med träningsvärk etc inför i morgon.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu