BloggProffs

Knäböjhopp och viktbyxor

Idag gjorde jag fem repetitioner av knäböjhopp med kroppsvikt på en 40 mm tjock matta och med den teknik som jag visade video av i går. Man skall ju inte normalt göra plyometriska övningar varje dag, eftersom de stressar det centrala nervsystemet, men jag ser fem repetitioner huvudsakligen som ett sätt att bekanta sig med tekniken och övningen.

Sedan gjorde jag tre set om 25 meter med viktbyxor med 2 kg per ben, med och utan åtta minihäckar med avståndet 1,85 meter (som vanligt totalt åtta 25 meterssprintar, utan häckar – med häckar, upprepat tre gånger och omgärdat av en 25 meterssprint innan och en efter utan viktbyxor för att inte tappa det naturliga sprintsteget).

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu